Mooi om te zien

Zuid-Limburg heeft veel te bieden voor de wandelaar of fietser die de Via Coriovallum volgt. Het  staat niet alleen bekend vanwege het prachtige gevarieerde landschap met glooiende groene heuvels, dalen met meanderende riviertjes, en karakteristieke vakwerkboerderijen maar kent ook eeuwenoude sporen van beschaving, cultureel erfgoed en een rijke geschiedenis. Als je op de Via Coriovallum bent, een wandel- en fietsroute die de veelal oude Romeinse wegen, heirbanen en pelgrimspaden volgt, kom je langs veel mooie en interessante plekken. Denk hierbij aan het Romeinse verleden, de religieuze gebouwen, de steenkoolmijnen, de kastelen, de musea, de flora en fauna en de schoonheid en diversiteit van het landschap. Een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest, het beroemde stukje buitenland binnen de landsgrenzen dat je gaat ontdekken.

Op deze pagina vind je een greep van wat allemaal mooi om te zien is langs de Via Coriovallum, verdeeld in twee groepen:

– Een korte lijst van een aantal bezienswaardigheden per traject.

– Een uitgebreide lijst van veel bezienswaardigheden per traject met QR-codes en websiteadressen ervan, zodat je meer informatie kunt vinden en bekijken. Je kunt de QR-codes scannen met je mobiele telefoon. Een app hiervoor kun je gratis downloaden oa. in de Playstore of App store. Of je download het bijbehorende websiteadres en klikt erop.

Laat je verrassen door de schoonheid en de diversiteit van Zuid-Limburg en geniet van de Via Coriovallum!

Korte lijsten

Uitgebreide lijsten met QR code