Informatie

Donatie

Om maar met de deur in huis te vallen. Alle routebeschrijvingen, de GPX tracks en de informatie over de bezienswaardigheden langs de route zijn te downloaden en het gebruik gratis te gebruiken en het gebruik daarvan is gratis maar een kleine donatie wordt wel op prijs gesteld. Hoe groot of klein die ook is. Klik hier om een paar euro te doneren.

Loop je eigen weg

Iedereen loopt zijn eigen weg, in z’n eigen tempo en met een uitrusting waar je je goed bij voelt. Bekijk de trajecten vooraf, oriënteer je goed en test je uitrusting zelf uit op de Via Coriovallum. Luister naar adviezen van anderen maar trek je eigen plan, individueel of met je partner waarmee je de tocht wilt ondernemen.
Wat je allemaal meeneemt in je rugzak moet ook worden gedragen. De rugzak moet goed zijn ingesteld en lekker zitten. Gemakkelijk zittende kleding, stevige schoenen die je al hebt ingelopen, wind- en waterdichte kleding en een hoedje of pet. Ga of laat je eens goed adviseren bij Caminocomfort

Fiets je eigen tempo

 • Kies een fiets die bij je past en die goed onderhouden is. Zorg dat je banden opgepompt zijn, je remmen werken en je ketting gesmeerd is.
 • Draag comfortabele en veilige kleding. Een helm, handschoenen en een reflecterend hesje zijn aan te raden.
 • Neem ook een bidon water en een snack mee voor onderweg.
 • Bekijk de route van tevoren en controleer of de verkeersituatie juist en ongewijzigd is.
 • Fiets niet te snel of te langzaam, maar op een snelheid die je kunt volhouden en die je prettig vindt. Pas je tempo aan als je moe wordt of als het terrein verandert. Luister naar je lichaam en je ademhaling
 • Let goed op gaten en andere oneffenheden in de weg
 • Respecteer de verkeersregels en de andere weggebruikers. Houd rechts aan, geef richting aan, stop voor rode lichten en zebrapaden, en laat voetgangers en andere fietsers voor gaan. Wees beleefd en vriendelijk.
 • Geniet van het fietsen. Let op de omgeving, de natuur, de geluiden en de geuren. Fietsen is goed voor je gezondheid, je humeur en je zelfvertrouwen. Het is jouw tijd en jouw weg. Fiets in je eigen tempo.
 • Neem materiaal mee om een lekke band te plakken maar ook latex wegwerphand-schoenen
 • Pechhulp voor je fiets vind je hier

Bezienswaardigheden

 • een korte- en uitgebreide lijst met bezienswaardigheden langs de route vind je onder de knop ”mooi om te zien”, scan de code en je krijgt uitgebreide informatie.

Openbaar vervoer

Met de website 9292.nl en de app 9292 kun je je reis met het openbaar vervoer plannen.
Je kunt op 9292 verschillende informatie vinden, zoals:

 • De snelste, kortste of goedkoopste route van A naar B met bus, tram, metro, trein of veerpont.
 • De vertrek- en aankomsttijden, de reisduur, de overstappen, de tarieven en de beschikbare kaartjes of abonnementen.
 • De actuele reisinformatie, zoals vertragingen, omleidingen, werkzaamheden of storingen.
 • Een bushalte zoeken in de omgeving door gebruik te maken van de locatiezoeker. Deze laat zien welke halter er in de buurt zijn, de vertrektijden, welke lijnen er stoppen etc.
 • De locaties en faciliteiten van de haltes of stations, zoals fietsenstallingen, toiletten, winkels of horeca.
 • De mogelijkheden om je reis te combineren met andere vervoersmiddelen, zoals deelauto’s, deelfietsen of taxi’s.

Je kunt 9292 gebruiken via de website 9292.nl of via de app 9292 die je kunt downloaden op je smartphone of tablet.

Lokatiezoeker 9292.nl

Om de locatiezoeker te gebruiken, volg je deze stappen:

 • Ga naar de website 9292.nl of open de app 9292 op je smartphone of tablet.
 • Klik op het icoontje van een kompas in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit is de locatiezoeker.
 • Geef toestemming om je locatie te gebruiken of vul je locatie handmatig in.
 • Kies een halte uit de lijst of op de kaart die je wilt bekijken.
 • Bekijk de informatie over de halte, zoals de vertrektijden, de reisduur, de tarieven en de beschikbare kaartjes of abonnementen.

Langs of vlakbij de Via Coriovallum zijn voldoende treinstations en bushaltes. 9292 reist met je mee, Klik hier voor informatie.

Pelgrimspaspoort

Speciaal voor de Via Coriovallum is een pelgrimspaspoort ontworpen. Alle informatie over het pelgrimspaspoort, ook wel credential genoemd, vind je onder de knop pelgrimspaspoort.

GPX tracks

Een GPS, een mobiele telefoon of een GPS horloge is erg handig om mee te wandelen of te fietsen want je vindt er gemakkelijk de weg mee. Van alle wandelingen is een track in GPX formaat te downloaden voor op je GPS apparaat. Voor de mobile telefoon gebruiken veel van onze wandelaars de wandelapp Komoot of OsmAnd. Wij horen daar goede berichten over.

Vertrouw echter nooit alleen op een GPS (in de vorm van een horloge, telefoon of mobiel apparaat), omdat ze allemaal worden beperkt door de levensduur van de batterij en de beschikbaarheid van het GPS signaal. Neem ook altijd de routebeschrijving mee.

Stickers

Langs de Via Coriovallum zijn een aantal stickers geplakt zoals hiernaast afgebeeld. Deze zijn uitsluitend ter ondersteuning van de routebeschrijving. Alleen op de stickers kun je dus niet lopen maar je ziet eraan dat je nog op het goede pad bent.
De Via Coriovallum gaat deels over andere wandelpaden waar ook stickers voor zijn geplakt. Lees de routebeschrijving goed en let daarom op de sticker met Via Coriovallum erop en vergeet de andere stickers en bordjes.

Honden

Wat is het toch heerlijk om samen met je loslopende viervoeter te wandelen door moeder natuur! Maar sommige stukken zijn verboden terrein om je hond los te laten lopen. Op delen van de Via Coriovallum moeten honden zijn aangelijnd. Loslopende honden kunnen grote onrust bij het wild en vee veroorzaken. Vooral door het jagen kunnen honden schade veroorzaken die op hun eigenaar(s) wordt verhaald. En als je blijft slapen, informeer dan eerst of je hond ook welkom is.

Overnachting

Neem van te voren contact op met het overnachtingsadres en bedenk daarbij dat je je moet kunnen legitimeren.

Aansprakelijkheid

De route voert over openbare, of voor de wandelaar opengestelde, wegen en paden. De gebruiker van de Via Coriovallum doet dit geheel op eigen risico.

De route en de routebeschrijvingen van de Via Coriovallum zijn zorgvuldig samengesteld en ter plaatst gecontroleerd. Toch blijft het mogelijk dat een enkele fout in de route tekst of GPX track zit. Ook kunnen verkeersituaties, wegen en voorzieningen veranderen na een controle van de route. Voor de gevolgen van onvolkomenheden kunnen noch de stichting Via Coriovallum, noch de auteur of vrijwilligers die hebben bijgedragen aansprakelijk gesteld worden.