Pelgrim wandelroutes

De Via Coriovallum is totaal 90 km en met de variant Rolduc ca.100 km lang. De route is opgedeeld in 5 respectievelijk 6 trajecten maar je kunt de trajecten zo lang of kort maken als je zelf wilt. Wie 5 of 10 km genoeg vindt, stopt gewoon en gaat de volgende keer verder. Er is voldoende openbaar vervoer beschikbaar om de gehele Via Coriovallum in te delen zoals je zelf wilt.

Traject volgorde
Wil je de totale route van 90 km in 4 tot 5 dagen lopen dan kun je het beste starten met traject 5, Houthem-Spaubeek. Vervolgens traject 1, Spaubeek-Heerlen, traject 2, Heerlen-Houthem, traject 3 Houthem-Mamelis en tot slot traject 4, Mamelis-Heerlen.

Wil je de totale route van ca 100 km incl. de Rolduc variant lopen dan kun je ook het beste starten met traject 5, Houthem-Spaubeek. Vervolgens traject 1, Spaubeek-Heerlen, traject 2, Heerlen-Houthem, traject 3 Houthem-Mamelis. Daarna traject 4 Mamelis-Heerlen tot Bocholtz.
Vanaf Bocholtz volg je traject 6 variant Abdij Rolduc in Kerkrade. Dit traject komt weer uit aan de rand van Heerlen op traject 4 dat je volgt tot het einde. De aansluitpunten vind je in de routebeschrijvingen.

Er zijn ook kortere trajectvolgordes te plannen. Bekijk eens de volgende suggesties:

  • traject 2, Heerlen-Houthem, traject 3 Houthem-Mamelis en tot slot traject 4, Mamelis-Heerlen. Totaal ca 49 km
  • traject 2, Heerlen-Houthem, traject 5, Houthem-Spaubeek. En tot slot traject 1, Spaubeek-Heerlen. Totaal ca 42 km

Routebeschrijvingen

Van alle trajecten zijn uitgebreide routebeschrijvingen te downloaden en van het Imstenraderbos, een gedeelte van traject 4 Mamelis-Heerlen, nog een gedetailleerde extra beschrijving omdat dat een ingewikkeld traject is. Je vindt ze allemaal onderaan deze pagina.

Route-informatie

Uitgebreide route-informatie over de trajecten kun je eveneens van deze website downloaden. Je weet dan wat meer over wat je tegenkomst en daarbij horen ook de QR codes die je vindt onder de knop “Mooi om te zien“.

Caminootjes

Caminootjes zijn rondjes van 5 tot 15 km waarbij je altijd over een gedeelte van de Via Coriovallum loopt. Informatie daarover nodig klik hier

Doneer

Help de Via Coriovallum gratis te houden. Met een klein bedrag zorg je ervoor dat je alle informatie over de Via Coriovallum gratis kunt blijven downloaden. Met de donatie kunnen wij de kosten van de website, de bankkosten en drukwerk blijven betalen. Help je mee? Klik dan hier.

GPX bestanden

Ook zijn er langs de route Via Coriovallum stickers geplakt maar deze zijn uitsluitend ter ondersteuning van de routebeschrijving. Je kunt er dus niet op lopen.
Ook voor de GPS of je mobile telefoonzijn GPX tracks te downloaden. Heb je opmerkingen over de routebeschrijving zoals onduidelijkheden of suggesties voor verbetering, je helpt ons als je die met het contactformulier doorgeeft.
Let op: in de routebeschrijvingen staan straatnamen genoemd. Deze staan soms aan het begin van de straat, soms aan het einde en soms helemaal niet..

Gedetailleerde routebeschrijving Imstenraderbos

omhoog naar Op pad

Uitgebreide routebeschrijvingen

1. Routebeschrijving uitgebreid Spaubeek naar Heerlen

2. Routebeschrijving uitgebreid Heerlen naar Houthem

3. Routebeschrijving uitgebreid Houthem-Mamelis

4. Routebeschrijving uitgebreid Mamelis-Heerlen

5. Routebeschrijving uitgebreid Houthem-Spaubeek

6. Routebeschrijving variant Abdij Rolduc in Kerkrade