Pelgrim wandelroutes

De Via Coriovallum is totaal 90 km en met de variant Rolduc 110 km lang en opgedeeld in 10 trajecten maar je kunt de trajecten zo lang of kort maken als je zelf wilt. Wie 5 of 10 km genoeg vindt, stopt gewoon en gaat de volgende keer verder. Er is voldoende openbaar vervoer beschikbaar om de gehele Via Coriovallum in te delen zoals je zelf wilt.

Routebeschrijvingen

Van alle trajecten zijn beknopte- en uitgebreide routebeschrijvingen te downloaden en van het Imstenraderbos, traject 9 Simpelveld-Heerlen, nog een gedetailleerde extra beschrijving omdat dat een ingewikkeld traject is. Je vindt ze allemaal onderaan deze pagina.

Route-informatie

Uitgebreide route-informatie over de trajecten kun je eveneens van deze website downloaden. Je weet dan wat meer over wat je tegenkomst en daarbij horen ook de QR codes die je vindt onder de knop “Mooi om te zien“.

Caminootjes

Caminootjes zijn rondjes van 5 tot 15 km waarbij je altijd over een gedeelte van de Via Coriovallum loopt. Informatie daarover nodig klik hier

Doneer

Help de Via Coriovallum gratis te houden. Met een klein bedrag zorg je ervoor dat je alle informatie over de Via Coriovallum gratis kunt blijven downloaden. Met de donatie kunnen wij de kosten van de website, de bankkosten en drukwerk blijven betalen. Help je mee? Klik dan hier.

GPX bestanden

Ook zijn er langs de route Via Coriovallum stickers geplakt maar deze zijn uitsluitend ter ondersteuning van de routebeschrijving. Je kunt er dus niet op lopen.
Ook voor de GPS of je mobile telefoonzijn GPX tracks te downloaden. Heb je opmerkingen over de routebeschrijving zoals onduidelijkheden of suggesties voor verbetering, je helpt ons als je die met het contactformulier doorgeeft.
Let op: in de routebeschrijvingen staan straatnamen genoemd. Deze staan soms aan het begin van de straat, soms aan het einde en soms helemaal niet..

Beknopte routebeschrijvingen

1. Routebeschrijving beknopt Spaubeek naar Hoensbroek 7,6 km

2. Routebeschrijving beknopt Hoensbroek naar Heerlen 7,5 km

3 Routebeschrijving beknopt Heerlen naar Klimmen 11,4 km

4. Routebeschrijving beknopt Klimmen naar Houthem-St. Gerlach 10,5 km

5. Routebeschrijving beknopt Houthem-St. Gerlach naar Scheulder 8,1 km

6. Routebeschrijving beknopt Scheulder naar Mamelis 13,2 km

7. Routebeschrijving beknopt Mamelis naar Simpelveld 9,8 km

8. Routebeschrijving beknopt Simpelveld naar Heerlen 10,9 km

9. Routebeschrijving beknopt Houthem naar Spaubeek 12,2 km

Gedetailleerde routebeschrijving Imstenraderbos

omhoog naar Op pad

Uitgebreide routebeschrijvingen

1. Routebeschrijving uitgebreid Spaubeek naar Heerlen

2. Routebeschrijving uitgebreid Heerlen naar Houthem

3. Routebeschrijving uitgebreid Houthem-Mamelis

4. Routebeschrijving uitgebreid Mamelis-Heerlen

5. Routebeschrijving uitgebreid Houthem-Spaubeek

6. Routebeschrijving variant Abdij Rolduc in Kerkrade