Rolstoelroute

In een rolstoel op de Via Coriovallum

Wat is de Via Coriovallum?

De Via Coriovallum is een 110 km lange pelgrimstocht rondom oa. Heerlen, Valkenburg en Gulpen in Zuid Limburg. Je kunt er  even je hoofd leeg te maken. Innerlijke rust is het nieuwe succes, de nieuwe rijkdom. Onlangs is daar een variant bijgekomen die langs de Abdij Rolduc in Kerkrade gaat.

Rolstoelpelgrims

Speciaal voor rolstoelpelgrims heeft de Stichting Via Coriovallum nu ook een variant ontwikkeld.  De totale lengte van deze variant is ca. 50 kilometer en is gemakkelijk op te delen in kortere trajecten . Wie 5, 7 of 10 km genoeg vindt, stopt ermee en gaat volgende keer verder. Er is altijd wel een treinstation, bushalte, een gezellig terrasje of hotelletje in de buurt. Deze route loopt niet helemaal gelijk met de Via Coriovallum voor wandelaars  omdat deze laatste ook over zand-, kiezelpaadjes en trappen lopen.

De route gaat door het Heuvelland. Dit wordt gevormd door uitlopers van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel. Het landschap is daarom heuvelachtig en dat is soms best pittig. Je gaat meestal over goed begaanbare paden en weggetjes maar harde zandpaden zitten er ook tussen die afgewisseld worden door tamelijk vlakke plateaus. Als je de tocht afmaakt heb je best wat hoogtemeters gemaakt. Maar het landschap, de cultuur, de keuken en de sfeer is zeer divers en je wordt continu verrast door lokale bijzonderheden.
Van de gehele route zijn routebeschrijvingen beschikbaar maar ook GPX tracks om te navigeren met je mobiele telefoon of je GPS.
Laat je er niet van weerhouden om in een rolstoel de Via Coriovallum te rijden, het lukt je.

Pelgrimspaspoort

En met het Via Coriovallum pelgrimspaspoort kun je meer dan 20 stempels verzamelen en op sommige plaatsen reductie of andere voordelen krijgen. Ook kun je hiermee overnachten in de pelgrimsrefugio in Houthem of het Natuurvriendenhuis Eikhold in Heerlen. Bestellen van een pelgrimspaspoort en veel meer informatie vind je op www.viacoriovallum.nl 

Tijdelijk mailen wij de routebeschrijving, GPX tracks en andere informatie die je nodig hebt naar je toe. Vul daarvoor het bestel-/ contactformulier in. En heb je nog andere vragen dan laat het ons weten.