Op pad op de Via Coriovallum

De Via Coriovallum is een op zichzelf staande pelgrims- en bezinningsroute die aansluit op de route naar Santiago de Compostela of naar Rome. Het is een spirituele rondwandeling van 110 km en de etappes zijn in beide richtingen beschreven. De routebeschrijvingen en de GPX tracks kun je downloaden op deze website. Ook is er een rolstoel- en een fietsvariant.
Langs de route zijn ter ondersteuning op sommige plaatsen Via Coriovallumstickers geplakt maar daar kun je niet blindelings op lopen. Deze route kan het begin zijn van je tocht naar Santiago de Compostela of Rome.Voor pelgrims is het een mooi oefencircuit waar je het hele jaar door individueel ervaring kunt opdoen. Je kunt je 5-7 dagen wandelen maar je kunt de afstanden zelf zo lang maken als je wilt.

Gemakkelijke kleding voor warm- en koud weer, stevige – goed ingelopen – schoenen, een wind- en waterdicht jack zijn noodzakelijk voor een wandelaar. Wandelstokken kunnen bij het klimmen en dalen gemakkelijk zijn maar ook op moeilijk begaanbare paden. Een goed zittende rugzak is belangrijk en vergeet niet, alles wat je thuis laat is meegenomen. Kijk ook eens naar de inhoud en paklijsten voor je rugzak.

En als je door de ervaringen op de Via Coriovallum beslist om de grote tocht naar Santiago de Compostela of Rome te gaan lopen, lees je dan goed in door informatie in te winnen bij het Nederlands Genootschap van St. Jacob en Pelgrimswandelingen naar Rome maar ook door de ervaringen te lezen van pelgrims. Lees eens de informatieve en inspirerende verslagen van pelgrim Helmut op zijn website.

terug omhoog