Op pad

Over de Via Corovallum

De Via Coriovallum is een op zichzelf staande pelgrims- en bezinningsroute en sluit aan op het Jacobspad vanuit Aken en vanuit Sittard en is in zijn geheel beschreven en te downloaden in afzonderlijke  wandelroutes. Ook de uitgebreide route informatie kun je per traject downloaden. Het kan het begin zijn van je tocht naar Santiago de Compostela of Rome.
Voor pelgrims is het een mooi oefencircuit waar je het hele jaar door individueel ervaring kunt opdoen. Als je start in Houthem St. Gerlach dan kun je 5 dagen wandelen met als eindplaats Heerlen maar je kunt de afstanden zelf zo lang maken als je wilt.

Gemakkelijke kleding voor warm- en koud weer, stevige – goed ingelopen – schoenen, een wind- en waterdicht jack zijn noodzakelijk voor een wandelaar. Een goed zittende rugzak is belangrijk en vergeet niet, alles wat je thuis laat is meegenomen is. Denk ook aan wandelstokken als die je voorkeur hebben.

En als je door de ervaringen op de Via Coriovallum beslist om de grote tocht naar Santiago de Compostela te gaan lopen, lees je dan goed in door informatie in te winnen bij het Nederlands Genootschap van St. Jacob maar ook door de ervaringen te lezen van pelgrims. Lees eens de verslagen van pelgrim Helmut op zijn website en kijk ook eens naar paklijsten voor je rugzak..

terug omhoog