Mooi om te zien

Wat mooi is om te zien langs de Via Coriovallum kun je hieronder dowloaden. Zuid Limburg  staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap  maar kent ook eeuwenoude sporen van beschaving en cultureel erfgoed. Verder bijzondere flora en fauna, steenkolenmijnen en interessante kastelen en musea. Een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest, het beroemde stukje buitenland binnen de landsgrenzen dat je gaat ontdekken.
Wij hebben deze interessante punten langs de route per deeltraject samengevat. Dat noemen we waypoints. Het zijn websites die zijn omgezet naar QR codes. De afkorting QR betekent Quick Response – oftewel “snel antwoord”. Een QR code is bedoeld om heel snel en gemakkelijk informatie over te brengen. Maar je kunt ook gewoon klikken op het webadres. Met je mobiele telefoon scan je deze QR code. Een app hiervoor kun je gratis downloaden oa. in de Play store of App store.

De Via Coriovallum loopt zonder twijfel door een historisch paradijs temeer omdat Zuid Limburg een Romeins bolwerk is geweest waarvan een aantal historische gebouwen en musea getuigen. Geniet ook van de mooie vergezichten, de vakwerkhuizen, de kunst en cultuur en de heerlijke streekproducten. Download en scan hieronder de QR codes van de interessante punten, de waypoints, en je hebt alle informatie direct bij de hand.